Gryta ala Demonia!

Jag har en liten förkärlek för grytor med rödvin så idag lagade jag till
en härlig värmande gryta i det trista vädret!

Otroligt lätt att laga bara man har lite tid att låta den stå och puttra...

Detta behövs: (Jag körde på det dubbla)

1 kg högrev, bog eller grytbitar
2 purjolökar
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
40 cl rödvin (lite extra är såklart gott)
1 1/2 dl buljong
1 tsk timjan
3 morötter
1 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
ca 15 körsbärstomater
ca 15 oliver

Min älskling Rävisen ska såklart vara med när det kommer till matlagning,
denna gång fick han till och med en egen stol :P
Röttvinet: Kadarka fick smaksätta maten!
Locket på och puttrande på gång!

Så här går ni tillväga:

1.
Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.
2. Bryn köttet i omgångar i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.
Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan.
3. Salta, peppra och pressa i vitlöken. Tillsätt tomater, vin, buljong, lagerblad och timjan.
Låt allt puttra under lock ca 60–70 minuter eller tills köttet är mört.
4. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Rör ut mjölet med vatten.
5. Rör ner redningen i grytan och rör om.
Tillsätt morötter. Låt grytan puttra ytterligare ca 5–10 minuter.
6. Blanda i oliver och delade körsbärstomater strax före serveringen.

Garnera med några kvistar timjan och ät bara ääääääät!


Jag glömde tyvärr fota grytan som vi åt tillsammans med fullkornsris och sallad!

Lycka till imed kokandet :-)


NP: Judas Priest - Painkiller



~Demonia~

Kommentarer
Postat av: Bea

Tja. Detta hördes verkligen lockande.... KRAM

2011-05-03 @ 22:15:27
Postat av: Bajen

Låter ju jävligt gott det där, ska försöka göra den under veckan.

Va har du för buljong förresten?

Grönsaks, kött eller nån annan?

2011-05-03 @ 22:25:31
Postat av: Demonia

Bea: Testa, super gott :-)



Bajen: Kul att du kikat in här... laga laaaaga!!! Jag använde köttbuljong denna gång. Berätta gärna vad du tyckte sen :-)

2011-05-03 @ 23:16:14
URL: http://demonia.webblogg.se/
Postat av: Andréas

Grytor är gott som satan, ska testa detta nästa grytomgång.

2011-05-05 @ 12:44:29
URL: http://www.sarcophagic.com
Postat av: Thomas

De såg jävligt gått ut. älskar grytor. men får vänta tills ja har en tjej som kan fixa sånt, för ja orkar inte :P :)

2011-05-06 @ 20:33:38
Postat av: Demonia

Ni ska absolut testa, sjukt god!

2011-05-06 @ 23:50:11
URL: http://demonia.webblogg.se/
Postat av: Mayhemic

Gav mig på det här recepetet så sent som för bara någon timme sen, men bytte i all hast ut vin mot en go Norrlands Guld. Blev onekligen mumma!

2011-05-07 @ 13:35:29
Postat av: Bajen

Lagade till grytan igår, blev jävligt god måste jag säga. Det enda jag hoppade över var oliverna. Åt den med fullkornsris. Bjöd även en polare på den och han tyckte den höll hög klass. Kokade den lite för länge bara så att purjon var helt mosig men det gör ju detsamma när det är smaken som räknas. Mitt val av rödvin blev en Masi-modello delle venezie, både i grytan och till maten.

Tack för receptet, det kommer användas fler gånger.

2011-05-08 @ 22:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0