OZ

Mycket har man hört om denna brutala tv-serie så nu blir det OZ-race för mig och Alexander framöver.

Oz är en amerikansk TV-serie som visades på kabelkanalen HBO mellan åren 1997-2003. Serien handlar om livet på det fiktiva maximum security-fängelset Oswald State Correctional Facility, kallat "Oz", och då främst om avdelningen Cell block 5, även kallad Emerald City, en experimentavdelning som drivs av Tim McManus i försök att skapa en humanare tillvaro där fångarna ska kunna rehabiliteras. Serien skapades av Tom Fontana, som också skrev större delen av de totalt 56 avsnitten som visades över 6 säsonger. Det är även Fontanas arm som man får se tatueras med ordet "OZ" i vinjetten, dvs. inledningen till varje avsnitt.

Serien är mycket våldsam, brutala mord, lemlästning och våldtäkter hör till fångarnas vardag, vilket har lett till en del kontrovers över serien i hemlandet tillsammans med det frekventa visandet av heroinbruk och nakenscener och användande av svordomar. En av de karakteristiska sakerna för serien är att vem som helst av huvudfigurerna när som helst kan dö. Handlingen kretsar oftast kring rivaliteten mellan olika gäng, framförallt nynazister (the Aryans), afroamerikaner (the Homeboys), muslimer (the Muslims), italienare (the Wiseguys) och latinamerikaner (El Norte).

 

NP: Rigor Mortis - Freaks


~Demonia~

Kommentarer
Postat av: Siri Kurkiala

Världens bästa serie! Så jävla rå.

2009-07-06 @ 13:40:15
Postat av: Pär

Världens näst bästa serie, efter Rome.

Jag köpte nyligen DVD-boxen, "The Emerald City Collection" och plöjer nu genom serien för fjärde gången...

2009-07-06 @ 16:14:02
Postat av: Johanna

Jag har några av oz boxarna hemma =D Bästa serien, den och desperates.. Hur kung som helst =)

2009-07-06 @ 20:37:22
URL: http://johannaevina.blogg.se/
Postat av: Jigsaw

Har länge velat se den här serien, men inte tagit tag i det... ännu. Men ska!

2009-07-06 @ 20:45:50
URL: http://jigsaw.webblogg.se/
Postat av: Lotta Norrman

Du har gjort en jättefin o informativ blogg.En del grupper kände jag inte till.Kyrkan du var till var fantastisk.Känner du till Haga Sofia i Istanbul?Den är sedan 500-talet .Var där för 2 år sedan.mäktig känsla.MVH Lotta.

2009-07-24 @ 10:46:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0