Leif "Leffe" Edling - Candlemass

Leif Edling

*Vilka tre skivor släppta 2009 föll dig mest i smaken?
Dåligt skivår tycker jag…men Shrinebuilder, Switch Opens och Devils Blood kom med bra plattor.

* Vilket är ditt bästa köp 2009?
Min nya specialbyggda Sandbergbas, med kors och dödskalle på. Bekostade materialkostnaden bara. Ser ut som om Motorhead har haft grillafton på den.

*Vilket är ditt sämsta samt bästa minne från 2009?

Sämst är väl när basen pajade i första låten på Sweden Rock. Men bästa minnet är nog ändå Sweden Rock 09 som helhet + giget i Aten. Bägge dom grejerna kommer att återfinnas på vår nya DVD som jag sätter ihop nu, och släpps i vår nångång. Den blir kanon!!


* Hur sysselsätter du dig en vanlig dag utanför spelandet?
Jobbar för C-mass minst 8 timmar varje dag, så det tar upp stora delar av min dag. Försöker dock…om det går o finns tid.. att slappa några timmar varje kväll åtminstone. Gillar att slappa med en bok eller en bra film. Hatar amerikansk (eller svensk) snabbmats-TV, eller glättiga lekprogram. Det ska vara kvalitet som en bra dokumentär, Dexter, Band of Brothers, eller typ ultravåld från Hong-Kong. Pissar på skit som Sex and the City, Idol, Paradise Hotel eller alla talanglösa jävla s.k. kändisar som ska synas överallt.

*Absoluta favoritbandet?


Black Sabbath förstås.


* Bästa/roligaste turnéminne?

Ett av dom är helt klart giget i Polen 89 när vi spelar i en större idrottshall och det är helt fullsatt och en massa människor utanför som inte kommer in. Då tar den polske arrangören det improviserade spontanbeslutet att sälja biljetter i backstage-ingången också, och släppa in några hundra den vägen också. Så helt plötsligt så står det en massa fans på hyfsade vip-platser på scenen också under vårt gig. Vi var helt omgivna av polska hårdrockare på alla sidor, hahahaha!! Efter giget var det näst intill omöjligt att ens komma av scenen eftersom det var lika mycket fans bakom som framför. Råddarna fick hämta våra grejer i logerna osså fick vi plöja oss igenom folkmassan och springa gatlopp till hotellet som tack och lov låg intill arenan. Kul med lite hysteri ibland, men det blev nästan lite för mycket av den varan där i Katowice 89.

Bästa konsert du sett under 2009?
Angelwitch live på H.O.A., Manilla Road på Raise the Dead, eller Pentagram på Hole in the Sky i Bergen.

* När flög du senast, och var?

Flyger ett antal gånger per år, eftersom vi är ute och spelar rätt mycket. Men allra senast var till Aten när vi giggade där 3 oktober. Grym stad…och grym spelning!! Alltid mycket folk när vi spelar där, och det är fullt jävla drag! Dom diggar definitivt metal där nere! Man ser faktiskt en del privat upptryckta t-shirts med Heavy Load på, hehe….

*Vad är planen för dig och ditt/dina band för 2010?
Att ha ett skitkul 2010 när vi fyller 25 år som band! Vi kör hela ”Epicis Doomicus Metallicus” på Roadburn och Keep if True i vår. Det blir säkert ett sånt specialgig i Stockholm nästa höst också. Sen blir det även en del vanliga gig också nästa år.

Länkar till ditt/dina band tack!

www.candlemass.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0