För er som missade BIG 4!

Big 4 med Metallica, Slayer, Antrax och Megadeth visades ju som sagt live på
SVT i söndags, för er som missade detta ligger det nu uppe på SVT Play!

På SVT Play är det dessutom uppdelat i band, helt perfekt!!!
Man slipper se äckliga Dave Mustane och så slipper man det hjärndöda
mellansnacket som stuntals var riktigt pinsamt!

SLAYER var bäst i mina ögon och öron, vad tyckte ni??


NP: Aura Noir - Hades Rise~Demonia~

Kommentarer
Postat av: Mayhemic

Både Slayer och Metallica knäckte hårt. Tom Arays leende är lika dräpande varje gång. ;)Den stora besvikelsen var helt klart Megadeth, man tycker ju att de kunde livat till det mer och satt samman en intressantare setlist. Tröttsamt med all jävla gitarronani då alla säkerligen redan vet vad Mustaine-snubben är kapabel till.För övrigt, stor tumme upp för Aura Noir!

2011-07-05 @ 17:01:05
Postat av: Numenius

Jag håller med ovanstående talare, Slayer och Metallica var grymma!Inget fan av Anthrax eller Megadeth, Mustaine var ju förövrigt helunderlig! :S vad var grejen med sången och minerna? Vilken besvikelse för de som betalat för att se Megadeth.Mellansnacket med Linnéa Olsson och Per Sinding-Larsen var.. Pinsamt. Pinsamt för dom och pinsamt för mig som hårdrockare, då icke-frälsta nu kommer generalisera utav bara helvete, och tro att Linnéa och Per (som förövrigt inte ens lyssnar på hårdrock?) representerar hårdrockare överlag. Det var väldigt oprofessionellt mellansnack, samt dåligt bemötande mot "Metallica-panelen", när de kör minuterlånga klipp mellan varje talare, så exempelvis Erik fick stå där snällt och vänta i cirka 15 minuter eller längre? Helskumt upplägg."Raining Blood" var höjdpunkten för mig, klockren låt! :)

2011-07-05 @ 17:51:12
URL: http://www.facebook.com/Blackmetalprojekt
Postat av: Tor

Håller med om att mellansnacket var pinsamt! Tycker Slayer och Metallica var bäst. Kul att det gick så bra för Gary Holt.

2011-07-05 @ 18:07:04
Postat av: Pat

Metallica var bäst. De är betydligt bättre än Slayer på att få en så stor arena att kännas naturlig och att skapa bra stämning.Håller med om att mellansnacket var grymt tråkigt. Var mycket saker som upprepades, mycket fakta som förvisso var sann men som inte kändes speciellt relevant och en massa gäster som fick chansen att skryta och visa kort på att de minsann varit häftiga nog att fotas tillsammans med bandmedlemar. Att låta panelen stå och vänta så länge var också riktigt dålig stil. Tog lång tid innan den första fick komma till tals och Erik trodde jag nästan skulle gå därifrån innan det var dax. De var dessutom de bästa gästerna de hade där och jag tror att de skulle kunna bidra mer om de fått komma till tals innan musiken började spela så högt att de knappt kunde höra varandra.

2011-07-05 @ 19:49:32
Postat av: Sundin

Slayer var suveräna, som alltid. Gillade Toms mellansnack om frihet och varggrinet satt som en fläskläpp... Men, trots att jag inte har lyssnat på Metallica på år och dar så ägde de arenan på alla sätt och vis, inget snack. Växte i mina ögon.

2011-07-05 @ 20:51:33
Postat av: The Wickerman

Jag var på båda konserterna och måste motvilligt erkänna trots att jag är ett stort Maiden fan Metallica sopade mattan med Maiden. Maiden kändes trött och förlegat i jämförelse med Metallica. Jag anser mig vara ett objektivt fan jämfört med alla fanboys som hyllar allt deras band gör som om de vore sektmedlemmar. Jag såg Maiden på deras storhetstid innan de plockade in den där tredje så kallade (gitarristen) pajasen som springer omkring på scen som han inte tagit sin adhd medicin. Vad tillför människan? och när en Ronald Mcdonald liknande grönsaks Eddie kliver ut och spelar gitarr är barnkalaset fullbordat.

2011-07-05 @ 21:31:58
Postat av: lorenthsson

Var på Ullevi och måste säga att det är tråkigt (trots att alla vet att Metallica är det stora dragplåstret bland den stora allmänheten) att alla band inte har samma förutsättningar att få göra en bra spelning. Att de slog på elvan på förstärkaren först när Metal-Ica gick på är ju lite tråkigt. Likaså när bildskärmen deluxe bakom dem slog igång samtidigt som de råkade gå på scen...Det höjer automatiskt upplevelsen live så att säga när man hör banden och inte ett en jävla ljudmatta till eko som studsar fram och tillbaks. Anthrax bjöd på en bra show (trots att Scott Ian inte närvarade), Megadeth är lika tråkiga att se live varje gång(passar bäst i hörlurarna så man slipper se Fuck-Face Mustaine), Slayer levererade bäst (håller med Mayhemic att när man ser Arays leende värmer det lite extra inombords) och Metallica höjde stämmingen (oväntat?), framförallt var ju Ulrich tight på trummorna live, i mitt tycke) på Ullevi bäst och bjöd för en gångs skull på en grym show.Men, men Maiden är bäst oavsett och så även i

fredags!!! Och imorgon upprepar det sig i Oslo...Up the Irons på er.

2011-07-05 @ 22:36:47
Postat av: Linkan

Först & främst ska man vara glad att Public Service gör nåt bra av stålarna- detta skulle nog inte funka på en betalkanal med all dess reklam hela tiden.

Min sammanfattning är följande;

Anthrax- trötta låtar som inte har åldrats med värdighet. Den som var bäst var väl ändå Andreas Kisser men han lirar ju som bekant i ett helt annat band.

Megadeth- Tekniskt så var det ju bra- men det vet alla vid detta laget, de är ena för jävliga på sina guror. Live är det dock bara tråkigt & Dave sjunger sämre än sämst. Lät som han grät på Holy Wars, skandal helt enkelt.

Slayer- Överlägset bäst. Tom sjöng skitbra genom hela setet, har sett han spricka flera gånger de senaste åren tyvärr men satte allt bra detta gig. Dave spelade tight & bäst som vanligt- Danskmiljonären lär undra hur man gör, och Gary Holt blev lite av en hjälte. Bra låtval också måste jag säga.

Metallica- ja, de är ju mäktiga i detta format. Men varför är trummorna så otäckt otighta?? Karln kan fan inte hålla en rak åttondelstakt i en hel vers, han pajjar hela grejen. Och Kirk släpade efter i riffen en del- såg ganska oispirerad ut tycker jag. Behållningen är James, fast han numer inte orkar sjunga riktigt så här långa gigs längre. Nja, bra låtval såklart men Lars drar ner betyget en hel del.

2011-07-06 @ 09:42:16
Postat av: Andréas

Slayer var grymma, själv har jag inte sett dem bättre.

2011-07-06 @ 15:35:10
URL: http://www.sarcophagic.com
Postat av: Eriksson

Skönt att kunna se det hela utan mellansnack. Per lyssnar väl inte ens på metal och Olsson var väl knappt född när dessa band var som bäst.

2011-07-06 @ 21:22:09
Postat av: SWEX

Bara att instämma med ovanstående. Slayer kan fortfarande slita sönder luften med sin metal. Arayas sång var helt prickfri och Holt gjorde även han jävligt bra ifrån sig. Metallica var som alltid underhållande, men som sagt, Slayer sparkade lätt röven av de andra, i synnerhet Mustaine som mest lät som en utvecklingsstörd enuck.

2011-07-06 @ 22:17:46
Postat av: Lucifer

Metallica var äckligt BRA! Bästa gången jag sett dem sedan första gången -92. Ullevi kokade och stämningen var sådär magisk! De går ut stenhårt, helt rätt låtval, James är alltid lika hård och flirtar lika bra med publiken varje gång. Jag lämnade Göteborg med ett leende på läpparna trots att jag är inbiten dödsmetallare!Som föregående talare sade så piskade Metallica skiten ur Maiden.... tyvärr var inte Maiden bättre! Men visst levererar Maiden när gamla klassiker spelas.Slayer var bra, hans leende är vackert, man ler själv, och de gjorde även alla i närheten av där man stod....Megadeth/Anthrax gjord inte intryck denna gång heller!

2011-07-06 @ 22:43:33
Postat av: War

Slayer var sjukt bra! hade inga förhoppningar om Metallica. Lyssnade mycket på dem i min ungdom men därefter har de ju gått ned sig enormt.Måste dock erkänna att deras gig var RIKTIGT bra! Hatten av! Körde mest äldre låtar och det satt bra som satan.

2011-07-06 @ 23:39:53
Postat av: D

Metallica var överlägset bäst.Var på plats och tänkte att Metallica skulle få svårt att följa Slayer, men dom kom ut och sprängde stället.Det kändes verkligen som en helt annan division, med en katalog av låtar inget av dom andra banden kan matcha.Kanske var svårt att känna på sändningen men dom andra 3 banden spelade inför publik, när Metallica kom ut så blev publiken och bandet ett.8e gången jag såg Metallica och detta var nog den som tammefan var bäst! Hade inte väntat att dom skulle köra ner mig i skiten.Såg Maiden dagen innan, tyckte dom mest var trötta och kändes som dom körde på tomgång... iallafall jämfört med det som hände på söndagen.

2011-07-07 @ 15:57:45
Postat av: G

Metallica var riktigt otajta, Ulrich hänger inte med för fem öre. Kunde man koppla bort det hade deras spelning varit rätt bra. Men både Megadeth och Slayer var många gånger bättre än Metallica.

2011-07-07 @ 16:51:32
Postat av: Henning

Metallica var best i mine ører. De er nok ikke verdens mest tighte, men det svingte som bare det. Killer setlist.Etter all den negative omtalen Slayer har hatt av TNBM så kan de egentlig bare dra til helvete!! Der venter vi på dem!! Fucking cunts!!

2011-07-08 @ 16:02:30
Postat av: Gabriel Dobos

Klart som fan att Slayer va bäst, men av "The Big 4" har dom alltid varit det. Metallica tyckte jag var helt OK (och att Hetfield hade en Ghost tröja var cool), Anthrax var förvånansvärt bra och Megadeth tyckte jag var halv sådär. Men roligast av allt var ju mellansnacket av den hjärndöde SVT idioten som inte hade en aning om vad han snackade om!

2011-07-11 @ 21:58:03
Postat av: Anonym

Megadeth- the one and only! Daves röst håller inte längre o det är sorgligt. Men ett extra plus till slayer som satte det alltså.

2012-01-03 @ 19:52:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0