Gryta ala Demonia!
en härlig värmande gryta i det trista vädret!
Otroligt lätt att laga bara man har lite tid att låta den stå och puttra...
Detta behövs: (Jag körde på det dubbla)
Min älskling Rävisen ska såklart vara med när det kommer till matlagning,
denna gång fick han till och med en egen stol :P
Röttvinet: Kadarka fick smaksätta maten!
Locket på och puttrande på gång!
Så här går ni tillväga:
1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva purjolöken.
Fräs purjolöken i lite matfett. Lägg över den i grytan.
Låt allt puttra under lock ca 60–70 minuter eller tills köttet är mört.
Tillsätt morötter. Låt grytan puttra ytterligare ca 5–10 minuter.
Tja. Detta hördes verkligen lockande.... KRAM
Låter ju jävligt gott det där, ska försöka göra den under veckan.
Va har du för buljong förresten?
Grönsaks, kött eller nån annan?
Bea: Testa, super gott :-)
Bajen: Kul att du kikat in här... laga laaaaga!!! Jag använde köttbuljong denna gång. Berätta gärna vad du tyckte sen :-)
Grytor är gott som satan, ska testa detta nästa grytomgång.
De såg jävligt gått ut. älskar grytor. men får vänta tills ja har en tjej som kan fixa sånt, för ja orkar inte :P :)
Ni ska absolut testa, sjukt god!
Gav mig på det här recepetet så sent som för bara någon timme sen, men bytte i all hast ut vin mot en go Norrlands Guld. Blev onekligen mumma!
Lagade till grytan igår, blev jävligt god måste jag säga. Det enda jag hoppade över var oliverna. Åt den med fullkornsris. Bjöd även en polare på den och han tyckte den höll hög klass. Kokade den lite för länge bara så att purjon var helt mosig men det gör ju detsamma när det är smaken som räknas. Mitt val av rödvin blev en Masi-modello delle venezie, både i grytan och till maten.
Tack för receptet, det kommer användas fler gånger.