Hemmagjord sushi ala Demonia & Impaler!

Veckan som varit har vi haft besök av min snygga kompis Vibeke från Oslo.
Ett mycket trevligt besök, med massa festande, shopping och härliga tjejkvällar!
En utav dagarna lagade jag och Alexander på hemmagjord sushi, så här såg det ut...

Sushi tillbehör...
Både jag och Alex älskar sushi och köper hem middag nästan en gång i veckan.
Detta var första gången vi lagat sushi hemma, och det var faktiskt inte svårt alls!
Sanningen är att det faktiskt var ganska enkelt och roligt att hålla på.

Gurka och avokado var några av våra tillbehör...

Sushiriset står på svalning...

Våran första suschirulle bestod utav: sesamfrön, gurka, lax, avokado och mer lax...
Man fyller såklart rullarna med det man själv gillar, vi gjorde rullar med kräftstjärtar
som var super gott, även helt vegetariska med massa sesamfrön, gurka och
avokado var riktigt gott!

Alex var rullmästaren...

Två olika smaker på rullar: En med lax, avokado och gurka och den andra med
Lax, kräftstjärtar och gurka, visst ser det riktigt proffsigt ut?

Sushin är serverad med vitt vin/öl och trevligt sällskap: Alex, DC och Vibeke

Så här såg det färdiga resultatet ut! Galet jävla SMASKO som farbror Kentha
garanterat skulle uttryck sig! Helt jävla otroligt att vi lyckades så bra första gången
och stört gott var det verkligen, enkelt och perfekt att bjuda på!
(Många tycker att våra laxbitar ser otroligt tjocka ut, på bilden syns det inte att
det är avokado och kräftstjärtar under laxen därav ser de lite tjocka ut :P)

Vi gjorde så mycket suchi så att det räckte både till middag och lunchlåda dagen efter!

Resterna som blev en perfekt middag för mig, Alex och Ludde dagen efter :-)

Detta kommer vi garanterat göra fler gånger, till er som gillar sushi så
kan jag verkligen rekomendera att göra eran egna hemmagjorda!


Kör Bara Kör!

NP: Sólstafir - Köld



~Demonia~

Kommentarer
Postat av: Josh

Snyggt! Det är alltså inte så svårt som man fått för sig att göra egen sushi.



En fråga: Boken "Blod eld död", som jag förstår att du är intervjuad i, verkar vara släppt nu. Har du läst den, och vad tycker du i så fall?

2011-09-23 @ 14:45:35
Postat av: Robban

Ser riktigt gott ut, själv är man för lat att göra egen sushi, kan rekommendera ett bra sushi hak som heter Tezukuri: Hammarby Kaj 38, ni kanske har varit där redan.



NP: Necros Christos - Doom of the Occult

2011-09-23 @ 18:43:11
Postat av: Ludvig

haha "kör bara kör" ;)



riktigt djävla smarrigt vare !!



Demonia och Impaler lite av två masterchef tror jag :)

2011-09-24 @ 01:20:50
Postat av: m

nice!



vad använder ni för lax? är det sushilax? i så fall, var köps den?



mvh.

2011-09-24 @ 17:14:53
Postat av: F

Nigiribitarna hade lite för feta laxskivor och makibitarna var lite för slaffsiga men helt okej för fösta gången iaf :)



Tips 1:Försök rulla makin så att inte all fyllning kommer i en röra i mitten utan separeras av lite ris.



Tips 2:Träna även på skära så fina laxbitar som möjligt till nigirin.



Tips 3: Köp Icas grötris istället för Blue dragons svindyra "sushiris". Det är samma sak. Jag har faktiskt fått bättre resultat med det billiga riset.



Fråga: Gick det bra att äta resterna dagen efter? Hur gjorde ni då? Förvarade ni sushin i kylen över natten och sen lät den stå framme och värmas upp innan ni åt den dagen efter? Själv tycker jag sushi som fått stå i kylen bli fruktansvärd tråkig.



2011-09-25 @ 20:37:18
Postat av: Demonia

Josh: Det var rätt enkelt faktiskt, testa!

Jag har inte hunnit fixa ett exemplar av boken ännu så jag har inte läst den.. Hur visste du att jag är intervjuad? har du läst den?



Robban: Tack för tips, ska absolut kolla in stället!



Ludde: Klart att vi är masterchef´s hehehe..

2011-09-26 @ 14:11:02
URL: http://http://demonia.webblogg.se/
Postat av: Demonia

M: Vi köpte färsk lax, den ska ju egentligen frysas innan användning men vi tog en chansning :P



F: Det ligger kräftstjärtar och avokado under laxen på nigiribitarna ;-) Det syns nog inte på kortet.. Det var perfekt lax-skivor som en snubbe skar upp åt oss på affären :P



Tack för alla tips och speciellt tipset om riset :-) Uppskattas!



Resterna var fin finaaa dagen efter! vi sparade endast rullar till dagen efter, lade in dom i folie direkt efter att vi rullat dom så det gick otroligt bra.. sedan tog jag fram dom ett tag innan vi käkade :-)

2011-09-26 @ 14:18:14
URL: http://http://demonia.webblogg.se/
Postat av: J

Har du boken "Hellbent for cooking"? Den borde ju passa dig som handen i handsken!

2011-10-01 @ 16:13:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0